Followers

Thursday, September 15, 2011

Mancing semasa Puasa & Raya

Lama dah tak update blog nie... bukan tak ada xtvt mancing, tapi hasil pancingan yg hampeh !!.. nak amik gambar pun tak bersemangat.. almaklumlah ikannya curut2 aje.. kalau bawak pulang rumah tentu diperli oleh bini... jadi lebih baik sedekah kpd yg mahu..

Sepanjang Ramadhan beberapa kali jugak pi mancing... landbase di sungai. nak pegi laut tak boleh krn cuaca masih belum mengizinkan... Angin Selatan masih bertiup.. jadi mancing sekadar lepas gian shj.. hasilnya habuk pun tarak !!..


Kesempatan pulang ke kampung isteri sempena Hari Raya digunakan dgn sebaiknya.. Zamri dan azman juga tlh berda d kampung.. jadi apa lagi, trip terkejut diatur... trolling & mancing di sungai Tungku..

Zamri & Azman sedang menyiapkan pancing


Zamri sedang melayan tarikan ikan.. tapi sayang tangsi 30 lb tak dpt menahan asakan yg ganas


Satu2nya hasil trolling aku.. Yu Muara ( ikan bedukang)


sedang memerhatikan laut yg tak pandai teduh..


Musim angin selatan.. dah 2 bulan bertiup.. kalu berentipun sehari dua jer.. baru nak turunkan perahu, bertiup le balik.. hehhehe..


Azman & Zamry yg rajin merambat (menjala)



Aku pula lebih suka baring2... maklumlah puasa..


Hasil rambatan...


Zamri dgn hasil pancingan..


Lagi hasil dari pancing Zamry..


Azman dgn bedukang.. bedukangpun bedukanglah, yg penting tarikan !!


Hasil terbaik d petang hari raya pertama... Laut yg teduh menyebabkan aku & Zamry kelaut juga walau di hari raya dan terpaksa mendayung krn enjin bermasalah...


Sekian dulu, jumpa dilain laporan... Angin Selatan dah macam mau reda dah nie...




2 comments:

  1. Waduh... Gawat sih.. Kok petang raya pun diaturkan trip mancing??? tegar bangat deh!hahaha

    ReplyDelete
  2. ambik kesempatan mas... laut bagus, tapi enjin ngak hidup, terpaksa mendayung..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Sila Klik... please !!!